Wykonanie
« Powrót  Opis:

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
kasztany jadalne 567 gramów
pietruszka 1 sztuk
zioła według uznania
natka selera według uznania
jajko 1 sztuk
masło 75 gramów
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Wypatroszyć i opalić
indyka. Zachować wątrobę,
serce, żołądki, posiekać drobno razem z
ziołami,
pietruszką i
natką selera. Posolić, popieprzyć, połączyć wszystko z
żółtkiem jajka i rozmiękczonym
masłem. Cały farsz pomieszać z całymi odsączonymi
kasztanami a następnie włożyć do środka
indyka i zszyć
indyka . Ułożyć
indyka w naczyniu wysmarowanym uprzednio
masłem i pozostawić w piekarniku na czas 1 godz. W temperaturze 220 C , często go polewając. Po upieczeniu , pozostawić do ostudzenia na 15 min. Będzie wówczas łatwiej się kroił. Wyciągnąć farsz i serwować porcje.Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: