ßßß Cookit - przepis na Indyk w kasztanach

Indyk w kasztanach

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Opis:
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
kasztany jadalne 567 gramów
pietruszka 1 sztuk
zioła według uznania
natka selera według uznania
jajko 1 sztuk
masło 75 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Wypatroszyć i opalić indyka. Zachować wątrobę, serce, żołądki, posiekać drobno razem z ziołami, pietruszką i natką selera. Posolić, popieprzyć, połączyć wszystko z żółtkiem jajka i rozmiękczonym masłem. Cały farsz pomieszać z całymi odsączonymi kasztanami a następnie włożyć do środka indyka i zszyć indyka . Ułożyć indyka w naczyniu wysmarowanym uprzednio masłem i pozostawić w piekarniku na czas 1 godz. W temperaturze 220 C , często go polewając. Po upieczeniu , pozostawić do ostudzenia na 15 min. Będzie wówczas łatwiej się kroił. Wyciągnąć farsz i serwować porcje.
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3248/Indyk-w-kasztanach