ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegokasztany jadalne 567 gramówpietruszka 1 sztukzioła według uznanianatka selera według uznaniajajko 1 sztukmasło 75 gramówsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Wypatroszyć i opalić indyka. Zachować wątrobę, serce, żołądki, posiekać drobno razem z ziołami, pietruszką i natką selera. Posolić, popieprzyć, połączyć wszystko z żółtkiem jajka i rozmiękczonym masłem. Cały farsz pomieszać z całymi odsączonymi kasztanami a następnie włożyć do środka indyka i zszyć indyka . Ułożyć indyka w naczyniu wysmarowanym uprzednio masłem i pozostawić w piekarniku na czas 1 godz. W temperaturze 220 C , często go polewając. Po upieczeniu , pozostawić do ostudzenia na 15 min. Będzie wówczas łatwiej się kroił. Wyciągnąć farsz i serwować porcje.Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: