ßßß Cookit - przepis na Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

nazwa

Wykonanie

Pierogi z mięsem będą zawsze kojarzyć mi się z czasami studenckimi. Mieszkałam wtedy w akademiku z koleżanką Agnieszką, która po weekendowym pobycie w domu przywoziła duży pojemnik wypełniony po same brzegi właśnie pierogami z mięsem. Miałyśmy ucztę i zapas na cały tydzień. Pierogi te były bardzo, ale to bardzo napełnione farszem.
Po zajęciach na uczelni przychodziłyśmy do akademika i (tutaj pewnie niektórych zdziwię sposobem podania) odgrzewałyśmy je na małej ilości oleju a następnie konsumowałyśmy z dodatkiem ketchupu!
Do dzisiaj pamiętam smak tych pierogów! Pyszne, dobrze doprawione, rozpływające się u ustach.
Od tego czasu mam duży sentyment do pierogów z mięsem i na takie pierogi zapraszam Was dzisiaj.
70 dag mięsa mieszanego z rosołu
1 marchew
1 pietruszka
1/2 selera
pieprz
sól
Warzywa obrać i ugotować – ostudzić
Mięso zmielić w maszynce razem z warzywami.
Farsz doprawić solą i pieprzem a w razie gdyby okazał się za suchy dolać rosołu lub wywaru spod warzyw.
Przygotować ciasto na pierogi wg własnego przepisu.
Pierogi nadziewać farszem, zlepiać i wrzucać na wrzącą posoloną wodę.
Pierogi gotować około 1-2 minuty.
Pierogi podawać ze skwarkami.
Smacznego!!
Źródło:http://kucharzenieedi.pl/pierogi-z-miesem