Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość CzegoMiędzybrodzki
Makaron kolank 250 gramówstarty
żółty ser 1 szklanek
boczek 5 plastry
mleko 2 szklanek
masło 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 gałązki
sól 1 szczyptaWykonanie:
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu, a następnie odcedzamy i hartujemy zimną
wodą.Do małego garnka wlewamy
mleko, dodajemy
masło,
sól i
gałkę muszkatołową. Całość gotujemy, aż
zrobi się sos.Dodajemy
starty ser i mieszamy. Zdejmujemy garnek z gazu i czekamy około 5 minut.Na rozgrzanej patelni smażymy
boczek.W dużej misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki (
makaron, sos i
boczek).Na koniec posypujemy wszystko
natką pietruszki lub
szczypiorkiem.Autor: GastrosferaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: