Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mleko 4 szklanek
kasza gryczana 0,5 szklanek
masło 1 łyżek deserowych
sól według uznania
natka pietruszki według uznaniaWykonanie:
Kasze przebrać i opłukać. Zagotować 1,75 szklanki
wody z dodatkiem
soli i
masła, do wrzątku wsypać
kaszę i ugotować ją na sypko. Gotową wyporcjowć na talerz i zalać gorącym, świeżo przygotowanym
mlekiem. Do każdej porcji można dodać dodać
natkę pietruszki pokrojoną bardzo drobno.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!
Kasze weg.Kuchnia PolskaPowyżej 1 rokuZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: