Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser żółty, np. Aldamer MSM
Mońki w bloku 300 gramów
oliwa z oliwek według uznania
olej rzepakowy według uznania
ocet balsamiczny 3 łyżek stołowych
papryczka chilli 1 sztuk
czosnek 4 ząbkiświeży
rozmaryn 1 szczyptaWykonanie:
Ser żółty kroimy w grubą kostkę.
Oliwę mieszamy z
olejem rzepakowym i
octem balsamicznym. W szerokim słoiku lub innym pojemniku układamy warstwami
ser żółty, a pomiędzy warstwami umieszczamy
przyprawy: pokrojoną w krążki
papryczkę chilli, ząbki
czosnku pokrojone na cztery cząstki i gałązki świeżego
rozmarynu. Całość zalewamy mieszanką
oliwy z
olejem i
octem, tak aby wszystkie składniki były w niej zanurzone. Następnie zakręcamy wieczko i odstawiamy na 4-5 dni aż
ser wchłonie aromat i zapach przypraw.Autor: GastrosferaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: