Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 30 dekagramów
margaryna 15 dekagramów
jajka 2 sztuk
ser żółty Edamski MSM
Mońki w bloku 30 dekagramów
sól do smaku gramów
ser żółty Edamski MSM
Mońki w bloku 15 dekagramów
serek czosnkowy 15 dekagramów
pieprz do smaku gramów
płatki migdałów opcjonalnie gramówWykonanie:Przygotuj ciasto łącząc ze sobą
ser żółty starty na tarce o grubych oczkach,
mąkę,
margarynę,
sól i
jajka. Zagnieć ciasto i włóż je na 10 minut do lodówki. Ze
startego sera żółtego i
serka czosnkowego przygotuj nadzienie. Dopraw
pieprzem do smaku. Rozwałkuj cienko ciasto, szklanką wykrajaj kształt
ciasteczek. Na połowie z nich połóż po łyżeczce nadzienia, przykryj pozostałymi krążkami i dociśnij brzegi, tak by nadzienie nie wyciekało.
Ciastka posyp
płatkami migdałów. Piecz ok. 15-20 minut na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w piekarniku nagrzanym do 200°C.Uwagi:Do ciasta wykorzystaj większą porcję
sera żółtego!Autor: GastrosferaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: