Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoobrana
dynia 320 gramów
jajka 2 sztuk
mąka pełnoziarnista 100 gramów
oliwa z oliwek według uznania
Sól i
pieprz według uznania
zioła do dekoracji według uznaniaWykonanie:
Dynię zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Ubić
jaja. Startą
dynię wymieszać z
jajami i
mąką, przyprawić. Usmażyć na
oliwie z oliwek niewielkie placuszki – piec ok. 2-3 minut z każdej strony. Placuszki z dyni udekorować świeżymi
ziołami, podawać np. z
sosem musztardowo-
paprykowym Tarsmak.Autor: GastrosferaZobacz inne przepisy użykownika!InneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: