Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
groszek zielony 2 szklanek
jajka 4 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
oliwa według uznaniaWykonanie:Połowę ugotowanego
groszku zmiksować, a resztę odłożyć. Dodać
żółtka,
mąkę,
sól oraz
pieprz do smaku i pozostały nie zmiksowany grosze. Dobrze wymieszać, a na koniec połączyć z piana ubita na sztywno z
białek. Z masy usmażyć małe, zgrabne placuszki. Podawać z
sadzonym jajkiem,
wędzonym łososiem, gęsta
śmietana oraz z posiekanym
szczypiorkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z JajDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: