ßßß Cookit - przepis na Toskański lunch

Toskański lunch

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Opis:
Pyszny i szybki lunch we włoskim stylu. Przepis został podyktowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
Ciabatta Włoska Specjalność Dan Cake 1 sztuk
pomidory 2 sztuk
ser mozzarella 250 gramów
kapary 1 łyżek deserowych
suszone pomidory 50 gramów
sól według uznania
ocet balsamiczny według uznania
oliwa z oliwek według uznania
świeża bazylia 4 listków
pieprz według uznania
Wykonanie:
Do nagrzanego na 200 stopni piekarnika wkładamy na 20 minut Ciabattę Dan Cake.
Kroimy pomidory w półplasterki.
Tak samo kroimy ser mozzarella.
Układamy ser i pomidory na przemian na talerzu.
Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Posypujemy kaparami i pociętymi w paseczki suszonymi pomidorami.
Całość polewamy zalewą z oliwy i octu balsamicznego.
Posypujemy bazylią.
Sałatkę serwujemy razem z odpieczoną Ciabattą Dan Cake, którą można pokroić lub – jak czynią to prawdziwi Włosi – porozrywać na kawałki.
Uwagi:
Oliwa z oliwek lub zalewa z suszonych pomidorów
Autor: Gastrosfera
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kanapki weg.
Kuchnia Włoska
Pieczywo weg.
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/13000/Toskanski-lunch