ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość CzegoCiabatta Włoska Specjalność Dan Cake 1 sztukpomidory 2 sztukser mozzarella 250 gramówkapary 1 łyżek deserowychsuszone pomidory 50 gramówsól według uznaniaocet balsamiczny według uznaniaoliwa z oliwek według uznaniaświeża bazylia 4 listkówpieprz według uznaniaWykonanie:Do nagrzanego na 200 stopni piekarnika wkładamy na 20 minut Ciabattę Dan Cake.Kroimy pomidory w półplasterki.Tak samo kroimy ser mozzarella.Układamy ser i pomidory na przemian na talerzu.Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.Posypujemy kaparami i pociętymi w paseczki suszonymi pomidorami.Całość polewamy zalewą z oliwy i octu balsamicznego.Posypujemy bazylią.Sałatkę serwujemy razem z odpieczoną Ciabattą Dan Cake, którą można pokroić lub – jak czynią to prawdziwi Włosi – porozrywać na kawałki.Uwagi:Oliwa z oliwek lub zalewa z suszonych pomidorówAutor: GastrosferaZobacz inne przepisy użykownika!Kanapki weg.Kuchnia WłoskaPieczywo weg.SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: