Wykonanie
« Powrót  Opis:Pyszny i szybki lunch we włoskim stylu. Przepis został podyktowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość CzegoCiabatta Włoska Specjalność Dan
Cake 1 sztuk
pomidory 2 sztuk
ser mozzarella 250 gramów
kapary 1 łyżek deserowych
suszone pomidory 50 gramów
sól według uznania
ocet balsamiczny według uznania
oliwa z oliwek według uznaniaświeża
bazylia 4 listków
pieprz według uznaniaWykonanie:Do nagrzanego na 200 stopni piekarnika wkładamy na 20 minut Ciabattę Dan
Cake.Kroimy
pomidory w półplasterki.Tak samo kroimy
ser mozzarella.Układamy
ser i
pomidory na przemian na talerzu.Doprawiamy
solą i świeżo zmielonym
pieprzem.Posypujemy
kaparami i pociętymi w paseczki
suszonymi pomidorami.Całość polewamy zalewą z
oliwy i
octu balsamicznego.Posypujemy
bazylią.
Sałatkę serwujemy razem z odpieczoną Ciabattą Dan
Cake, którą można pokroić lub – jak czynią to prawdziwi Włosi – porozrywać na kawałki.Uwagi:
Oliwa z oliwek lub zalewa z
suszonych pomidorówAutor: GastrosferaZobacz inne przepisy użykownika!Kanapki weg.Kuchnia Włoska
Pieczywo weg.SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: