ßßß Cookit - przepis na Pistacjowy filet z łososia z warzywami

Pistacjowy filet z łososia z warzywami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z łososia 4 sztuk
sok z cytryny według uznania
bułka tarta 4 łyżek stołowych
pistacje 8 łyżek stołowych
parmezan 50 gramów
mieszanka warzywna mrożona 450 gramów
masło 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone filety z łososia (po 150g każdy) skropić sokiem z cytryny oraz oprószyć solą i pieprzem.
Na osolony wrzątek wrzucić mieszankę warzywną i gotować 4 minuty, osączyć. Gorące warzywa wymieszać z łyżką masła i przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Roztopić resztę masła. Wymieszać posiekane pistację z bułką tartą, startym parmezanem, stopionym masłem, solą oraz pieprzem.
Filety ułożyć na warzywach. Każdy posmarować dość grubo mieszaniną pistacji z serem. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12933/Pistacjowy-filet-z-lososia-z-warzywami