Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety z
łososia 4 sztuk
sok z cytryny według uznania
bułka tarta 4 łyżek stołowych
pistacje 8 łyżek stołowych
parmezan 50 gramów
mieszanka warzywna mrożona 450 gramów
masło 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety z
łososia (po 150g każdy) skropić
sokiem z cytryny oraz oprószyć
solą i
pieprzem.Na osolony wrzątek wrzucić
mieszankę warzywną i gotować 4 minuty, osączyć. Gorące warzywa wymieszać z łyżką
masła i przełożyć do żaroodpornego naczynia.Roztopić resztę
masła. Wymieszać posiekane
pistację z
bułką tartą, startym
parmezanem, stopionym
masłem,
solą oraz
pieprzem.Filety ułożyć na warzywach. Każdy posmarować dość grubo mieszaniną
pistacji z
serem. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: