ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety śledziowe 4 sztukjajeczka przepiórcze 8 sztukcebula czerwona 1 sztukocet z czewronego wina 0,5 szklanekgorczyca 1 łyżek deserowychskórka z cytryny - otarta 1 łyżek deserowychziarenka pieprzu 0,5 łyżek deserowychziele angielskie mielone 0,25 łyżek deserowychliść laurowy 2 sztukgoździki mielone 1 szczyptacukier 1 szczyptaWykonanie:Marynata: wymieszać ocet z 1,5 szklanki wody, dodać pokrojona w talarki cebulę oraz przyprawy i zagotować. Zdjąć z ognia i ostudzić.Ugotowane na twardo jajeczka, ostudzone obrać.Opłukane, osuszone filety śledziowe przekroić każdy wzdłuż na pół i owinąć nim jajeczko.Zawijasy śledziowe spiąć wykałaczkami, ułożyć ciasno w słoju i zalać marynatą. Dobrze zamknąć i odstawić n a24 godziny do lodówki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z RybWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: