ßßß Cookit - przepis na Tuńczyk z groszkiem

Tuńczyk z groszkiem

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
groszek konserwowy 1 puszka
ogórki konserwowe 3 sztuk
tuńczyk w zalewie własnej 150 gramów
musztarda 1 łyżek deserowych
majonez 4 łyżek stołowych
oliwa 1 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
bazylia 1 szczypta
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Odcedzić groszek, ogórki pokroić w małą kostkę. Widelcem podzielić tuńczyka. W salaterce ułożyć tuńczyka, ogórki i groszek.
Wymieszać musztardę z majonezem, wlać oliwę i sok z cytryny, wsypać bazylię i dobrze wymieszać. Doprawić sola oraz pieprzem. Tym sosem polać sałatkę, wymieszać i wstawić na 30 minut do lodówki. Podawać na przystawkę.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12747/Tunczyk-z-groszkiem