Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
groszek konserwowy 1 puszka
ogórki konserwowe 3 sztuk
tuńczyk w zalewie własnej 150 gramów
musztarda 1 łyżek deserowych
majonez 4 łyżek stołowych
oliwa 1 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
bazylia 1 szczypta
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Odcedzić
groszek,
ogórki pokroić w małą kostkę. Widelcem podzielić
tuńczyka. W salaterce ułożyć
tuńczyka,
ogórki i
groszek.Wymieszać
musztardę z
majonezem, wlać
oliwę i
sok z cytryny, wsypać
bazylię i dobrze wymieszać. Doprawić
sola oraz
pieprzem. Tym sosem polać
sałatkę, wymieszać i wstawić na 30 minut do lodówki. Podawać na przystawkę.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: