Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kawa cappuccino 3 łyżek stołowych
kakao 1 łyżek stołowych
masło 100 gramów
cukier 150 gramów
sól 1 szczypta
żółtka 4 sztuk
ser mielony 800 gramów
śmietana 75 gramów
kasza manna 6 łyżek stołowych
cukierki kawowe według uznania
kakao według uznaniaWykonanie:wymieszać
kawę z 5 łyżkami gorącej
wody. Podzielić płyn na pół. Do jednej części dodać
kakao i wymieszać. Miękkie
masło utrzeć z
cukrem oraz
solą. Dodawać kolejno
żółtka. Utrzeć
ser ze
śmietaną oraz
kaszą i połączyć z masą jajeczną. Podzielić ciasto na 3 równe części. Prostokątna formę o pojemności 1,4 l natłuścić i wysypać
bułka tarta. Do formy przełożyć 1/3 ciasta. 1/3 ciasta wymieszać z
cappuccino i wyłożyć masę na ciasto, ostrożnie przelewając wąskim strumieniem. Resztę ciasta połączyć z
kakaowym cappuccino i wyłożyć ostrożnie na poprzednią warstwę. Piec 75 minut w 150 stopniach. Pozostawić na 10 minut w otwartym piekarniku, ostudzić. Posypać ciasto
kakao z dodatkiem
kawy rozpuszczalnej. Udekorować
cukierkami kawowymi lub ziarenkami
kawy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: