Wykonanie
Zostało mi trochę przepysznego
orzechowego kremu z ostatniego
tortu więc postanowiłam go wykorzystać do własnych wypieków. Od razu do głowy wpadł mi pomysł na zrobienie świątecznych kruchych babeczek. Połączenie kremu
orzechowego z kruchym
ciastem komponuje się idealnie. Pyszne zarówno do popołudniowej
kawki bez okazji jak i na przyjęcie bądź tak jak w moim wypadku na święta. Serdecznie polecam ;)
Składniki:150 gramów
mąki pszennej100 gramów
masła50 gramów
cukru2
żółtkaszczypta gorzkiego
kakaoszczypta
soliWykonanie: Wszystkie składniki dokładnie zagnieść i wstawić ciasto na 30 minut do lodówki. Każdą z foremek delikatnie wysmarować
masłem i dokładnie wyłożyć
ciastem. Każdą z babeczek ponakłuwać widelcem. Babeczki ułożyć na blaszce i piec przez około 12 minut w temperaturze 200 stopni. Babeczki pozostawić w foremkach do wystudzenia, po tym czasie wypełnić je dowolnym kremem i przyozdobić.Smacznego ;)