Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
krewetki królewskie morożone 16 sztuk
makaron muszelki 400 gramówlistki
bazylii 8 sztuklistki
kolendry 1 łyżek stołowych
papryczka chilli 1 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
oliwa 5 łyżek stołowych
majonez 1 łyżek stołowych
awokado 1 sztuk
sól według uznaniaWykonanie:Rozmrożone
krewetki włożyć do wrzątku na minutę.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, przelać zimną
wodą i osączyć.Opłukaną, osączona
bazylie oraz
kolendrę drobno posiekać. Oczyszczoną papryczkę również posiekać.Część
soku cytrynowego wymieszać z
oliwą,
ziołami oraz
chili i
majonezem.Umyte
awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, a obrany miąższ pokroić w kostkę i skropić
sokiem z cytryny. Wymieszać
makaron z
krewetkami oraz
awokado. Polać
sałatkę przygotowanym sosem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Owoce morzaPotrawy z
MakaronemSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: