Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
twarożek wiejski 400 gramów
rodzynki 2 łyżek stołowych
ananasy konserwowe 200 gramów
mięta 1 pęczek
jabłka 2 sztuk
sałata lollo bianco 1 sztuk
cytryna 1 sztuk
orzechy włoskie 2 łyżek stołowych
szczypiorek według uznaniaWykonanie:Osączone
ananasy drobniutko posiekać i dodać do
twarożku. Dodać namoczone, osączone
rodzynki lub
żurawinę oraz posiekana
miętę. Wymieszać i wstawić do lodówki.Umyte
jabłka pokroić wzdłuż na plasterki, usuwając gniazda nasienne i skropić
sokiem z połowy
cytryny.Oczyszczone liście
sałaty osuszyć i po porcji włożyć do każdej z 4 misek lub talerzy i udekorować plasterkami
jabłek. Na sałacie ułożyć po porcji
owocowego twarożku. Całość posypać posiekanymi
orzechami i udekorować listkami
mięty lub wąsami
szczypiorku oraz cząstkami z drugiej połowy wyszorowanej
cytryny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: