ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegotwarożek wiejski 400 gramówrodzynki 2 łyżek stołowychananasy konserwowe 200 gramówmięta 1 pęczekjabłka 2 sztuksałata lollo bianco 1 sztukcytryna 1 sztukorzechy włoskie 2 łyżek stołowychszczypiorek według uznaniaWykonanie:Osączone ananasy drobniutko posiekać i dodać do twarożku. Dodać namoczone, osączone rodzynki lub żurawinę oraz posiekana miętę. Wymieszać i wstawić do lodówki.Umyte jabłka pokroić wzdłuż na plasterki, usuwając gniazda nasienne i skropić sokiem z połowy cytryny.Oczyszczone liście sałaty osuszyć i po porcji włożyć do każdej z 4 misek lub talerzy i udekorować plasterkami jabłek. Na sałacie ułożyć po porcji owocowego twarożku. Całość posypać posiekanymi orzechami i udekorować listkami mięty lub wąsami szczypiorku oraz cząstkami z drugiej połowy wyszorowanej cytryny.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: