Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
dynia 1 kilogramów
por 2 sztuk
czosnek 1 ząbkirosół 1 litrów
kminek 1 łyżek deserowych
imbir 1 łyżek deserowych
jogurt naturalny 6 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Obraną, oczyszczoną z nasion
dynię pokroić w kostkę. Oczyszczone
pory pokroić w talarki i smażyć na
oliwie razem posiekanym
czosnkiem. Dodać
kminek oraz
imbir i chwilę razem smażyć. Włożyć
dynie i zalać rosołem, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i ugotować. Ostudzona zmiksować. Każdą porcję zupy udekorować kleksem
jogurtu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: