ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegodynia 1 kilogramówpor 2 sztukczosnek 1 ząbkirosół 1 litrówkminek 1 łyżek deserowychimbir 1 łyżek deserowychjogurt naturalny 6 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Obraną, oczyszczoną z nasion dynię pokroić w kostkę. Oczyszczone pory pokroić w talarki i smażyć na oliwie razem posiekanym czosnkiem. Dodać kminek oraz imbir i chwilę razem smażyć. Włożyć dynie i zalać rosołem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i ugotować. Ostudzona zmiksować. Każdą porcję zupy udekorować kleksem jogurtu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegodynia 1 kilogramówpor 2 sztukczosnek 1 ząbkirosół 1 litrówkminek 1 łyżek deserowychimbir 1 łyżek deserowychjogurt naturalny 6 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Obraną, oczyszczoną z nasion dynię pokroić w kostkę. Oczyszczone pory pokroić w talarki i smażyć na oliwie razem posiekanym czosnkiem. Dodać kminek oraz imbir i chwilę razem smażyć. Włożyć dynie i zalać rosołem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i ugotować. Ostudzona zmiksować. Każdą porcję zupy udekorować kleksem jogurtu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: