ßßß Cookit - przepis na Sałatka fasolowa z mortadelą

Sałatka fasolowa z mortadelą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ciabatta 2 sztuk
oliwa 6 sztuk
rukola 1 porcja
fasola biała konserwowa 1 puszka
mortadela 200 gramów
ser gorgonzola 100 gramów
pomidorki koktajlowe 200 gramów
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Pokrojoną w kostkę ciabattę podsmażyć na łyżce oliwy. oczyszczoną rukole porwać na kawałki. mortadelę pokroić na słupki. Fasole osaczyć. Ser pokroić na kawałki. Umyte pomidorki przekroić na pół. Do salaterki włożyć wszystkie składniki sałatki, polać resztą oliwy, skropić sokiem z cytryny, mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Wstawić na 15 minut do lodówki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12330/Salatka-fasolowa-z-mortadela