ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokiełbasa biała surowa 4 sztukdżem żurawinowy 0,5 szklanekchrzan 3 łyżek stołowycholej 2 łyżek stołowychwódka czysta 1 łyżek stołowychliscie sałaty według uznaniaWykonanie:Widelcem nakłuć kiełbasę w kilku miejscach, włożyć do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10 minut na bardzo małym ogniu. Wyjętą, przestudzona kiełbasę posmarować olejem i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Piec w 180 stopniach, aż się lekko przyrumieni - ok. 5 minut.Glazura: wymieszać dżem żurawinowy lub żurawinę z startym chrzanem i wódką.Gdy kiełbasa będzie lekko przyrumieniona, posmarować ją połową glazury i piec jeszcze 10 minut, potem przewrócić i posmarować resztą glazury. Piec kolejne 10 minut. Podawać gorące na półmisku udekorowanym listkami sałaty.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokiełbasa biała surowa 4 sztukdżem żurawinowy 0,5 szklanekchrzan 3 łyżek stołowycholej 2 łyżek stołowychwódka czysta 1 łyżek stołowychliscie sałaty według uznaniaWykonanie:Widelcem nakłuć kiełbasę w kilku miejscach, włożyć do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10 minut na bardzo małym ogniu. Wyjętą, przestudzona kiełbasę posmarować olejem i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Piec w 180 stopniach, aż się lekko przyrumieni - ok. 5 minut.Glazura: wymieszać dżem żurawinowy lub żurawinę z startym chrzanem i wódką.Gdy kiełbasa będzie lekko przyrumieniona, posmarować ją połową glazury i piec jeszcze 10 minut, potem przewrócić i posmarować resztą glazury. Piec kolejne 10 minut. Podawać gorące na półmisku udekorowanym listkami sałaty.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: