ßßß
Dla 6 osob:1 kg surowej bialej kielbasy2 lyzki oleju1/2 szkl. konfitury zurawinowej2-3 lyzki tartego chrzanu1 lyzka czystej wodkiKielbase delikatnie ponakluwac, wlozyc do garnka, zalac woda i zagotowac. Zmniejszyc plomien i gotowac na niewielkim ogniu 15 minut. Wyjac z wody i ostudzic. Posmarowac olejem. Wlozyc do foremki, do piekarnika , piec w temperaturze 180°C. Gdy zacznie sie rumienic posmarowac glazura (z konfitury wymieszanej z chrzanem i wodka). Piec 10 minut, obrocic, posmarowac po drugiej stronie i znow piec 10 minut.
Przepis z: "Kobieta i Zycie" nr 4/2013poniedziałek, 14 października 2013, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Komentarze