ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokiełbasa biala 1 kilogramówdżem z żurawiny 0,5 szklanekolej według uznaniachrzan 4 łyżek stołowychwódka 1 łyżek stołowychWykonanie:Nakłutą w kilku miejscach kiełbasę włożyć do garnka, zalać woda i gotować 15 minut na wolnym ogniu. Wyjąć z wywaru i przestudzić.W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułożyć zimna kiełbasę, posmarować olejem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Żurawinę wymieszać z wódką i chrzanem. Kiedy kiełbasa zacznie się rumienić, posmarować ją żurawinową glazurą. Piec 10 minut, przewrócić, posmarować resztą glazury i piec jeszcze kolejne 10 minut. Gotową przełożyć na ogrzany półmisek i od razu podawać z pieczywem. Można też podawać na zimno.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: