ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokiełbasa biała 4 sztukananas konserwowy 4 plastrymiód 2 łyżek stołowychpapryka mielona ostra 1 łyżek deserowychwódka 2 łyżek stołowycholej według uznaniaWykonanie:Nakłutą w kilku miejscach kiełbasę włożyć do garnka, zalać wodą i gotować 15 minut na wolnym ogniu. Wyjąć z wywaru i przestudzić.Osączone krążki ananasa każdy pokroić na 4 kawałki. W każdej kiełbasie zrobić 4 nacięcia i wetknąć w nie po ćwiartce ananasa. Kiełbaski ułożyć w natłuszczonej żaroodpornej formie. Skropić olejem i piec 30 minut w 180 stopniach.Utrzeć miód z wódką oraz papryką i posmarować ananasy oraz kiełbasę na 10 minut przed końcem pieczenia. Podawać z chlebem i marynowanymi papryczkami lub sosem jalapeno.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokiełbasa biała 4 sztukananas konserwowy 4 plastrymiód 2 łyżek stołowychpapryka mielona ostra 1 łyżek deserowychwódka 2 łyżek stołowycholej według uznaniaWykonanie:Nakłutą w kilku miejscach kiełbasę włożyć do garnka, zalać wodą i gotować 15 minut na wolnym ogniu. Wyjąć z wywaru i przestudzić.Osączone krążki ananasa każdy pokroić na 4 kawałki. W każdej kiełbasie zrobić 4 nacięcia i wetknąć w nie po ćwiartce ananasa. Kiełbaski ułożyć w natłuszczonej żaroodpornej formie. Skropić olejem i piec 30 minut w 180 stopniach.Utrzeć miód z wódką oraz papryką i posmarować ananasy oraz kiełbasę na 10 minut przed końcem pieczenia. Podawać z chlebem i marynowanymi papryczkami lub sosem jalapeno.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: