Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
rzeżucha 1 szklanek
ziemniaki 4 sztuk
bulion warzywnya 4 szklanek
dymka 3 sztuk
jajka 3 sztuk
śmietana 3 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
dymkę posiekać razem ze
szczypiorem i zeszklić w garnku na
oleju. Dodać oczyszczone, pokrojone w kostkę
ziemniaki. Zalać gorącym
bulionem warzywnym lub drobiowym (może być z kostki) i gotować ok. 20 minut. Pod koniec gotowania dodać oczyszczona
rzeżuchę (2 łyżki odłożyć). Przestygniętą zupę zmiksować. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Wymieszać ze
śmietana i mocno podgrzać, nie doprowadzając do wrzenia. Ugotowane na twardo, obrane
jajka pokroić w kosteczkę. Zupę nalać do talerzy. Wokół brzegów posypać pokrojonym
jajkiem, a środek udekorować odłożoną
rzeżuchą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z JajWielkanocZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: