Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
bulion warzywny 4 szklanek
rzeżucha 1 szklanek
ziemniaki 4 sztuk
śmietana 3 łyżek stołowych
masło 0,5 łyżek deserowych
jajka ugotowane 2 sztuk
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka, zalać 1,5 szklanki
wody, dodać
masło i ugotować. Pod koniec gotowania wrzucić
rzeżuchę. zdjąć z ognia i zmiksować na gładko. Wlać
bulion i wymieszać. Całość ponownie doprowadzić do wrzenia. Dodać
śmietanę, mieszając doprawić
solą do smaku. Obrane
jajka pokroić w drobną kostkę. Gotową zupę wlać do 4 talerzy, wokół brzegów posypać kostkami ugotowanego
jajka. Danie udekorować świeżą
rzeżuchą. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaWielkanocZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: