ßßß Cookit - przepis na Biała kiełbasa po staropolsku

Biała kiełbasa po staropolsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kiełbasa biała surowa 1 kilogramów
smalec 1 łyżek stołowych
oliwa 4 łyżek stołowych
cebula 3 sztuk
ogórek kiszony 1 sztuk
Wykonanie:
Ułożyć kiełbasę w szerokim rondlu na dnie i zalać zimną wodą tak, by przykryła ją na 1 cm, dodać smalec i 2 łyżki oliwy. Wolno podgrzewać, na średnim ogniu, bez przykrycia. Po odparowaniu zrumienić kiełbasę na pozostałej oliwie, przykryć warstwa pokrojonych w piórka cebuli i dusić na małym ogniu pod przykryciem, aż cebula nabierze lekko brunatnego koloru. Usmażoną kiełbasę podzielić na porcje, udekorować plasterkami ogórka lub pomidora, posypać smażoną cebulą. Podawać na gorąco.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Kuchnia Staropolska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11897/Biala-kielbasa-po-staropolsku