Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kiełbasa biała surowa 1 kilogramów
smalec 1 łyżek stołowych
oliwa 4 łyżek stołowych
cebula 3 sztuk
ogórek kiszony 1 sztukWykonanie:Ułożyć
kiełbasę w szerokim rondlu na dnie i zalać zimną
wodą tak, by przykryła ją na 1 cm, dodać
smalec i 2 łyżki
oliwy. Wolno podgrzewać, na średnim ogniu, bez przykrycia. Po odparowaniu zrumienić
kiełbasę na pozostałej
oliwie, przykryć warstwa pokrojonych w piórka
cebuli i dusić na małym ogniu pod przykryciem, aż
cebula nabierze lekko brunatnego koloru. Usmażoną
kiełbasę podzielić na porcje, udekorować plasterkami
ogórka lub
pomidora, posypać smażoną
cebulą. Podawać na gorąco.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia StaropolskaPotrawy z
MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: