ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokiełbasa biała surowa 1 kilogramówsmalec 1 łyżek stołowycholiwa 4 łyżek stołowychcebula 3 sztukogórek kiszony 1 sztukWykonanie:Ułożyć kiełbasę w szerokim rondlu na dnie i zalać zimną wodą tak, by przykryła ją na 1 cm, dodać smalec i 2 łyżki oliwy. Wolno podgrzewać, na średnim ogniu, bez przykrycia. Po odparowaniu zrumienić kiełbasę na pozostałej oliwie, przykryć warstwa pokrojonych w piórka cebuli i dusić na małym ogniu pod przykryciem, aż cebula nabierze lekko brunatnego koloru. Usmażoną kiełbasę podzielić na porcje, udekorować plasterkami ogórka lub pomidora, posypać smażoną cebulą. Podawać na gorąco.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia StaropolskaPotrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: