Wykonanie
![](/Data/Images/mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com\2012_slash_03_slash_559-biaa-kiebasa-smazona-z-cebula/l/269211019.JPG)
Taką
kiełbaskę można zrobić bardzo szybko..0,5 kg
białej kiełbasy3
cebuleKiełbasę umyć w ciepłej wodzie, dokładnie osuszyć i lekko naciąć.Na patelni rozgrzać
smalec i włożyć
kiełbasę.Smażyć na złoty kolor z jednej strony , a następnie przewrócić na drugą stronę.Usmażoną
kiełbasę ułożyć na talerzu. Na
smalcu pozostałym po smażeniu
kiełbasy zeszklić pokrojoną
cebulę i wyłożyć wraz z tłuszczem na
kiełbasę.Można również upiec w naczyniu żaroodpornym.
![](/Data/Images/mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com\2012_slash_03_slash_559-biaa-kiebasa-smazona-z-cebula/l/1189238773.JPG)
Można również podać taką
kiełbaskę z bigosem.