ßßß Cookit - przepis na Biała kiełbaska w miodzie i piwie

Biała kiełbaska w miodzie i piwie

nazwa

Wykonanie

Biała kiełbasa, kiedyś przeze mnie znienawidzona, zagościła na stałe w naszym jadłospisie. Żeby nie było nudno urozmaicam ja różnymi dodatkami.
8 kawałków białej kiełbasy surowej
3 cebule
2 łyżki miodu
pół szklanki piwa (np Warka czerwona bo nie jest gorzka)
Kiełbasę ponakłuwać, ułożyć w garnku i zalać wrzątkiem a następnie gotować przez 10 minut. Cebulę pokroić w półkrążki i udusić na oliwie do miękkości i lekkiego zrumienienia. Kiełbasę wyjąć z wody, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10-15 minut aż się zrumieni. W kubku wymieszać piwo z płynnym miodem. Przełożyć kiełbasę na drugą stronę, dodać cebulę i wszystko polać piwem wymieszanym z miodem. Ponownie zapiec do zrumienia ok 15 minut. Pycha!!
Źródło:http://mamabartka.blogspot.com/2011/11/biaa-kiebaska-w-piwie-i-miodzie.html