Wykonanie
Moja propozycja na jutrzejsze śniadanie Wielkanocne to pyszna
kiełbasa biała pieczona z dodatkiem
cebuli,
czosnku i
piwa. Kto jeszcze nie próbował to zachęcam do wypróbowania tego przepisu.
![](/Data/Images/www.magicznezyciemarty.pl\2014_slash_04_slash_biaa-kiebasa-pieczona-w-piwie/l/862532096.JPG)
![](/Data/Images/www.magicznezyciemarty.pl\2014_slash_04_slash_biaa-kiebasa-pieczona-w-piwie/l/1846435792.JPG)
![](/Data/Images/www.magicznezyciemarty.pl\2014_slash_04_slash_biaa-kiebasa-pieczona-w-piwie/l/857055279.JPG)
![](/Data/Images/www.magicznezyciemarty.pl\2014_slash_04_slash_biaa-kiebasa-pieczona-w-piwie/l/1678788492.JPG)
Składniki :* 5
kiełbas białych surowych* 2
cebule* 3 ząbki
czosnku* szklanka
piwa* odrobina
majeranku do smaku
![](/Data/Images/www.magicznezyciemarty.pl\2014_slash_04_slash_biaa-kiebasa-pieczona-w-piwie/l/-1815033373.JPG)
![](/Data/Images/www.magicznezyciemarty.pl\2014_slash_04_slash_biaa-kiebasa-pieczona-w-piwie/l/399760411.JPG)
![](/Data/Images/www.magicznezyciemarty.pl\2014_slash_04_slash_biaa-kiebasa-pieczona-w-piwie/l/-952399611.JPG)
Przygotowanie :
Kiełbasy ułożyć w naczyniu żaroodpornym, dodać pokrojone w piórka
cebule i posiekany w plasterki
czosnek. Całość zalać
piwem, przyprawić odrobiną
majeranku. Przykryć i piec 40 minut w 180 stopniach, ściągnąć pokrywkę, dopiec jeszcze chwilkę do uzyskania chrupiącej skórki.