Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
karkówka 8 plastry
cebula 1 sztuk
papryka różnokolorowa 3 sztuk
oliwa 12 łyżek stołowych
keczup 6 łyżek stołowych
czosnek 5 ząbki
zioła prowansalskie 1 łyżek stołowych
jałowiec 3 ziarna
bulion 0,5 kostek
pieprz według uznaniaWykonanie:Marynata: wymieszać
oliwę z
keczupem,
ziołami,
pieprzem oraz rozkruszoną kostką
bulionową, roztartym
czosnkiem i jałowcem.Plastry
mięsa rozbić i zanurzyć w marynacie. Wstawić na kilka godzin do lodówki.Oczyszczone
papryki pokroić na duże kawałki, a oczyszczona
cebule na ósemki.Wyjęte z marynaty
steki grillować po 6 minut z każdej strony, smarując pozostała marynatą. Do
steków dodać warzywa i grillować, aż się zrumienią.
Steki podawać z warzywami i ew.
sosem pomidorowym lub
majonezowo-
keczupowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: