ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocukinia 600 gramówpomidory 300 gramówoliwa 4 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkizioła prowansalskie 1 łyżek deserowychocet 2 łyżek deserowychmozzarella 150 gramówrukola 0,75 szklanekmakaron kokardki 400 gramówser żółty ostry 5 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone małe cukinie pokroić na bardzo cienkie plasterki. Sparzonym pomidorom zdjąć skórkę, pokroić na ćwiartki usuwając twarde nasady. Kawałki cukinii podsmażyć na oliwie, dodać pomidory, rozdrobniony czosnek. Mieszając, doprawić do smaku solą, pieprzem, ziołami oraz octem i dusić jeszcze 5 minut pod przykryciem na małym ogniu.Mozzarellę pokroić w plasterki, oczyszczona rukolę posiekać.Ugotować makaron w/g przepisu na opakowaniu. Osączony wrzucić na patelnie z warzywami i wymieszać. Obłożyć plasterkami mozzarelli, przykryć i pozostawić na rozgrzanej płytce 5 minut, żeby ser się stopił. Przed podaniem posypać danie startym serem i rukolą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy mączne weg.Potrawy z MakaronemPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: