Wykonanie
Jesienne sycące danie, z rozpadającą się w ustach
cukinią w towarzystwie
pomidorów i
mozarelli skropionej
oliwą czosnkową :)
Dla wszystkich, którzy nie przepadają za
cukinią w ramach terapii - polecam :))Przepis:Paczka
makaronu pappardelleKartonik
pomidorów (w kawałkach)2-3
cukinie średniej wielkości1
cebula150 gram
żółtego seraczosnek mielony
sól,
pieprz,
bazylia,
oreganosuszone pomidorymozarellaoliwa czosnkowa
Cebulę poszatkować, poddusić na patelni,
cukinie obrać "w paski", pokroić na 1cm półkrążki, wrzucić do duszącej się
cebuli, posolić i dusić ok. 15-20 minut.
Pomidory z kartonika rozgnieść i połączyć z
cukinią, odrobinę odparować, dodać
żółtego sera w plasterkach, oraz wszystkie
przyprawy (dużą ilość
czosnku!).Pappardelle ugotować al dente.Podawać z pokrojoną w plasterki
mozarellą skropioną
oliwą czosnkową i
suszonym pomidorem :)Danie jest naprawdę świetne, choć nie prezentuje się nadzwyczajnieSMACZNEGO :))