Wykonanie
« Powrót  Opis:Mi wyszła pyszna :)
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
golonki małe 5 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
piwo porter 1 litrów
vegeta według uznania
pieprz według uznania
majeranek według uznania
smalec 100 gramówWykonanie:W głębokim garnku należy rozpuścić
smalec i wsadzić
golonki, dusic pod przykryciem az skóra będzie przezroczysta (ok.30 min) co chwila obracać, dodać pół litra
piwa, po 10 min dodać pokrojoną na grubej tarce
włoszczyznę, dusic aż warzywa będą miękkie, dodać drugą połowę
piwa co jakiś czas mieszając dosypać
vegety pieprzu i
majeranku dusic jeszcze przez 20 min.Uwagi:Smacznego :)Autor: nataliadnbZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia StaropolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: