ßßß Cookit - przepis na Golonka po bawarsku

Golonka po bawarsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Opis:
Mi wyszła pyszna :)
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
golonki małe 5 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
piwo porter 1 litrów
vegeta według uznania
pieprz według uznania
majeranek według uznania
smalec 100 gramów
Wykonanie:
W głębokim garnku należy rozpuścić smalec i wsadzić golonki, dusic pod przykryciem az skóra będzie przezroczysta (ok.30 min) co chwila obracać, dodać pół litra piwa, po 10 min dodać pokrojoną na grubej tarce włoszczyznę, dusic aż warzywa będą miękkie, dodać drugą połowę piwa co jakiś czas mieszając dosypać vegety pieprzu i majeranku dusic jeszcze przez 20 min.
Uwagi:
Smacznego :)
Autor: nataliadnb
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Staropolska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10698/Golonka-po-bawarsku