Wykonanie
26 Luty 2015Witam zapewne zastanawiacie się co to za zupa, z pokrzywy czy z ostu, już wyjaśniam.W niektórych regionach polski tak właśnie nazywają zupę z
kapusty, czy tez kapuśniak ze
słodkiej kapusty. Nazwa pochodzi od tego że jest bardzo
pieprzna. Mój przepis nie jest możne oryginalny ale ja taką gotuję.
SKŁADNIKI:0,5 kg
mięsa np.biodrówki1 pęczek
włoszczyzny - porcja rosołowa0,5 kg
kapusty białej30 dkg ziemniakow
wegetapieprzPRZYGOTOWANIE:
Do
wody wkładamy
mięso, dodajemy
wegetę i
pieprz. Gotujemy.
Warzywa myjemy następnie obieramy i kroimy w kostkę,
kapustę kroimy w mniejsze paski.
Gdy
mięso się podgotuje, dodajemy warzywa i dalej gotujemy.
Sprawdzamy jeżeli wszystko jest miękkie wyjmujemy
mięso i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do zupy i próbujemy czy jest pikantna.SMACZNEGO !!!