Wykonanie
Bez zbędnych dodatków, dobrze przyprawiona, idealna w swej prostocie :)Moja propozycja
białej kapusty do obiadu.Celowo nie podaję dziś ilości składników, bo wszystko zależy od tego na ile osób ją robimy. Ilość
śmietany uzależniona jest oczywiście od ilości
kapusty, a
przyprawy od tego jak lubimy. Czy bardziej na ostro, czy łagodnie…Składniki:–
kapusta biała–
śmietana–
masło–
vegeta,
sól,
pieprzPrzygotowanie:*
Kapustę szatkujemy.* W garnku roztapiamy
masło, wrzucamy poszatkowaną
kapustę i dokładnie mieszamy.* Przyprawiamy
solą,
pieprzem, oraz
vegetą i dusimy na małym ogniu
kapustę, często mieszając, a w razie potrzeby możemy podlać odrobiną
wody.* Pod koniec, gdy
kapusta jest już miękka, dodajemy
śmietanę, mieszamy i pyszną surówkę do obiadu mamy jak znalazł. Smacznego!
Kategorie: