ßßß
Bez zbędnych dodatków, dobrze przyprawiona, idealna w swej prostocie :)Moja propozycja białej kapusty do obiadu.Celowo nie podaję dziś ilości składników, bo wszystko zależy od tego na ile osób ją robimy. Ilość śmietany uzależniona jest oczywiście od ilości kapusty, a przyprawy od tego jak lubimy. Czy bardziej na ostro, czy łagodnie…Składniki:– kapusta biała– śmietana– masło– vegeta, sól, pieprzPrzygotowanie:* Kapustę szatkujemy.* W garnku roztapiamy masło, wrzucamy poszatkowaną kapustę i dokładnie mieszamy.* Przyprawiamy solą, pieprzem, oraz vegetą i dusimy na małym ogniu kapustę, często mieszając, a w razie potrzeby możemy podlać odrobiną wody.* Pod koniec, gdy kapusta jest już miękka, dodajemy śmietanę, mieszamy i pyszną surówkę do obiadu mamy jak znalazł. Smacznego!
Kategorie: