ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 8 sztukmasło 1 łyżek stołowychpomidory koktajlowe 15 sztukser feta 300 gramówczosnek 2 ząbkikrewetki konserwowe 150 gramówkoperek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ugotowane na twardo jajka obrać i przekroić na pół. Wyjąć żółtka i rozetrzeć je z masłem, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Wstawić do lodówki, by masa trochę stężała. Z umytych większych pomidorków koktajlowych, od strony szypułki, odkroić "czapeczkę" i wydrążyć pestki.Ser rozetrzeć z rozdrobnionym czosnkiem. Farszem napełnić pomidorki oraz białka jajek. Na wierzchu ułożyć osączone, pokrojone w mniejsze kawałki krewetki. Masę żółtkową przecisnąć przez sito o większych oczkach. Posypać jajka i przed podaniem ozdobić je i pomidorki koperkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaOwoce morzaPotrawy z JajPotrawy z seremWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: