Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 8 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
pomidory koktajlowe 15 sztuk
ser feta 300 gramów
czosnek 2 ząbki
krewetki konserwowe 150 gramów
koperek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotowane na twardo
jajka obrać i przekroić na pół. Wyjąć
żółtka i rozetrzeć je z
masłem, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Wstawić do lodówki, by masa trochę stężała. Z umytych większych
pomidorków koktajlowych, od strony szypułki, odkroić "czapeczkę" i wydrążyć pestki.
Ser rozetrzeć z rozdrobnionym
czosnkiem. Farszem napełnić
pomidorki oraz
białka jajek. Na wierzchu ułożyć osączone, pokrojone w mniejsze kawałki
krewetki. Masę
żółtkową przecisnąć przez sito o większych oczkach. Posypać
jajka i przed podaniem ozdobić je i
pomidorki koperkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Owoce morzaPotrawy z JajPotrawy z
seremWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: