ßßß Cookit - przepis na Nadziewane jajka i pomidorki

Nadziewane jajka i pomidorki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 8 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
pomidory koktajlowe 15 sztuk
ser feta 300 gramów
czosnek 2 ząbki
krewetki konserwowe 150 gramów
koperek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ugotowane na twardo jajka obrać i przekroić na pół. Wyjąć żółtka i rozetrzeć je z masłem, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Wstawić do lodówki, by masa trochę stężała. Z umytych większych pomidorków koktajlowych, od strony szypułki, odkroić "czapeczkę" i wydrążyć pestki.
Ser rozetrzeć z rozdrobnionym czosnkiem. Farszem napełnić pomidorki oraz białka jajek. Na wierzchu ułożyć osączone, pokrojone w mniejsze kawałki krewetki. Masę żółtkową przecisnąć przez sito o większych oczkach. Posypać jajka i przed podaniem ozdobić je i pomidorki koperkiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Owoce morza
Potrawy z Jaj
Potrawy z serem
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10331/Nadziewane-jajka-i-pomidorki