Wykonanie
Ostatnio jestem wielką fanką omletów na śniadanie - bo jedzenie
jajek o poranku przyspiesza metabolizm o 17 procent :)Eksperymentuję z różnymi dodatkami. Przeszperałam lodówkę i zamrażarkę i oto efekt.Tym razem omlet z
zielonym groszkiem i
serem feta. Pyszności :)

SKŁADNIKI2-3
jajka1 łyżka siekanego
koperkusólpieprzgarść mrożonego
groszku50 g
fetyłyż eczka
masła
PRZYGOTOWANIE
Groszek przelewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut.
Jajka roztrzepujemy - dodajemy
koperek i przyprawiamy
solą i
pieprzem.
Ser kroimy w kostkę.Na małej patelni roztapiamy
masło i wylewamy
jajka.Posypujemy
groszkiem i
fetą.Smażymy na średnim ogniu do lekkiego ścięcia.Przykrywamy i zmniejszamy ogień - zostawiamy, aż całkowicie się zetnie.Smacznego :)
