Wykonanie
« Powrót  Opis:Idealna potrawa dla osób,które lubią pierogi ruskie a nie maja na to czasu,robi się je dużo szybciej i są naprawdę smaczne!!!Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1,5 kilogramów
cebula 5 sztuk
ser biały 4 kostek
pieprz czarny mielony według uznania
sól według uznaniawarzywko czerwone -smak lata według uznania
wafle andruty 2 opakowania gramów
jajka według uznania
bułka tarta według uznaniaWykonanie:Robimy ze składników farsz jak na pierogi ruskie,gotujemy
ziemniaki,tłuczemy,
cebule kroimy w kostkę,podsmażamy na zloty kolor,
ser rozdrabniamy, wszystko razem mieszamy,doprawiamy do smaku według uznania,kto jak lubi! gorącym farszem smarujemy
wafle(
andruty),czekamy jakieś 5 minutek i zwijamy je,tniemy na 3 części jeden
wafel,wygląda jak krokiet!na koniec obtaczamy w
jajku i
bułce tartej,smażymy na małym ogniu na zloty kolor!Uwagi:Najlepiej przygotować wszystko na farsz a na koniec gotujemy
ziemniaki,najlepiej by farsz był jeszcze gorący przed nałożeniem na
wafle,wtedy szybciej
wafle miękną i lepiej się je zawija!Autor: madzia837Zobacz inne przepisy użykownika!InneKotlety weg.Kuchnia StaropolskaPotrawy z
seremKomentarze:Autor: aData: 2010-12-14 z pierogami ma to niewiele wspólnegoDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: