ßßß Cookit - przepis na ZUPA PO SYCYLIJSKU

ZUPA PO SYCYLIJSKU

nazwa

Wykonanie

« WĄTRÓBKA DROBIOWA PO WIEDEŃSKU
ZAPIEKANY MAKARON Z MIĘSEM »
1,5 L WYWARU
10 DAG SELERA
10 DAG PIETRUSZKI
15 DAG MARCHWI
8 DAG CEBULI
15 DAG MAKARONU
8 DAG SERA ŻÓŁTEGO
150 ML ŚMIETANY
2 DAG MAKI
NATKA PIETRUSZKI
10 DAG FASOLKI SZPARAGOWEJ KONSERWOWEJ
SÓL, PIEPRZ I PRZYPRAWA DO ZUP DO SMAKU
WYKONANIE
Warzywa umyć, opłukać,pokrajać w paseczki, podsmażyć, włożyć do zimnego wywaru i gotować. Pod koniec gotowania dodać makaron. Do zupy dodać śmietanę wymieszaną z mąką i serem pokrajanym w kostkę i fasolkę, chwilę pogotować, wsypać posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku.
poniedziałek, 02 kwietnia 2012, wela2
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://gotujcosniecos.blox.pl/2012/04/ZUPA-PO-SYCYLIJSKU.html