ßßß
Cookit - przepis na BABECZKI JOGURTOWE
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
BABECZKI JOGURTOWE
Składniki
Jogurt naturalny
Jajko
Skóra z cytryny
Zapach cytrynowy
Mąka pszenna
Soda oczyszczona
Sól
Cukier
Lukier
Cukier puder
Cytryna
Wykonanie
180 G
JOGURTU NATURALNEGO
100 G ROZTOPIONEGO MASŁA2 DUŻE
JAJKA
SKÓRKA Z CYTRYNY
LUB
OLEJEK CYTRYNOWY
200 G
MĄKI PSZENNEJ
1 ŁYŻECZKA
SODY OCZYSZCZONEJ
SZCZYPTA
SOLI
130 G DROBNEGO
CUKRU
DO WYPIEKÓW
WYKONANIEW naczyniu wymieszać
jogurt
, z roztopionym lekko przestudzonym
masłem
. Dodać
jajka
,
skórkę z cytryny
i roztrzepać. Dodać przesianą
mąkę
z
sodą
,
sola
i
cukrem
. Wymieszać rózgą tylko do połączenia się składników i uzyskania gładkiej masy nie dłużej. Foremki o dowolnym kształcie i wielkości do mini babeczek wysmarować
masłem
lub
margaryną
i oprószyć
mąką
. Ciasto nałożyć do 3/4 ich wysokości. Piec w temperaturze 180ºC przez 25-30 minut. Lekko przestudzić, wyjąć z foremek i udekorować lukrem.
LUKIER
100 G
CUKRU PUDRU
SOK Z 1
CYTRYNY
WYKONANIE
Cukier
rozetrzeć z
sokiem z cytryny
. Gdy jest za gęsty dodać
wodę
, a gdy zbyt gęsty
cukier puder
.
Źródło:
http://gotujcosniecos.blox.pl/2012/04/BABECZKI-JOGURTOWE.html
Przepisy powiązane
Muffiny jogurtowe z cytryną
Muffiny jogurtowe z cytryną
Muffiny jogurtowe z cytryną
Muffiny jogurtowe z cytryną
Muffiny jogurtowe z cytryną
Składniki powiązane (0)