ßßß Cookit - przepis na KOTLET SCHABOWY W PANIERCE Z CHRUPEK KUKURYDZIANYCH O SMAKU SEROWYM

KOTLET SCHABOWY W PANIERCE Z CHRUPEK KUKURYDZIANYCH O SMAKU SEROWYM

nazwa

Wykonanie

« SAŁATKA Z MORTADELI I OGÓRKÓW ...
ZIEMNIAKI Z KURCZAKIEM ... »
50 DAG SCHABU BEZ KOŚCI
2 DAG MĄKI
2 JAJKA
SÓL, PIEPRZ
CHRUPKI KUKURYDZIANE O SMAKU SEROWYM
TŁUSZCZ
WYKONANIE
Mięso, umyć, pokrajać na porcje, rozklepać płaty tłuczkiem zwilżonym wodą lub przez woreczek foliowy. Posypać przyprawami i mąką, panierować w rozmąconych jajkach i pokruszonych chrupkach kukurydzianych. Następnie włożyć na silnie rozgrzany tłuszcz, zrumienić ze wszystkich stron i dosmażyć na małym ogniu.
niedziela, 04 marca 2012, wela2
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://gotujcosniecos.blox.pl/2012/03/KOTLET-SCHABOWY-W-PANIERCE-Z-CHRUPEK.html