ßßß Cookit - przepis na KOTLETY MIELONE Z MORTADELI

KOTLETY MIELONE Z MORTADELI

nazwa

Wykonanie

« RYBA W CIEŚCIE
ZUPA ZIEMNIACZANA Z PORAMI »
40 DAG MORTADELI
1 JAJKO
1 DUŻA BUŁKA
2 ŚREDNIE CEBULE
3 ZĄBKI CZOSNKU
PIEPRZ, SÓL
OLEJ
BUŁKA TARTA
WYKONANIE
Bułkę namoczyć w wodzie. Cebulę i czosnek obrać. Mortadelę oraz obraną cebulę i czosnek zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do miski włożyć dokładnie odciśniętą bułkę. Wbić jajko. Dodać mortadelę, cebulę i czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrobić rękami na jednolitą masę. Uformować kształtne kotlety, po czym obtoczyć w bułce tartej. Następnie smażyć je na oleju z obu stron na złoty kolor.
sobota, 18 lutego 2012, wela2
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://gotujcosniecos.blox.pl/2012/02/KOTLETY-MIELONE-Z-MORTADELI.html