ßßß
 
            
         WYKONANIEBułkę namoczyć w wodzie. Cebulę i czosnek obrać. Mortadelę oraz obraną cebulę i czosnek zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do miski włożyć dokładnie odciśniętą bułkę. Wbić jajko. Dodać mortadelę, cebulę i czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrobić rękami na jednolitą masę. Uformować kształtne kotlety, po czym obtoczyć w bułce tartej. Następnie smażyć je na oleju z obu stron na złoty kolor.
WYKONANIEBułkę namoczyć w wodzie. Cebulę i czosnek obrać. Mortadelę oraz obraną cebulę i czosnek zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do miski włożyć dokładnie odciśniętą bułkę. Wbić jajko. Dodać mortadelę, cebulę i czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrobić rękami na jednolitą masę. Uformować kształtne kotlety, po czym obtoczyć w bułce tartej. Następnie smażyć je na oleju z obu stron na złoty kolor. sobota, 18 lutego 2012, wela2poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
sobota, 18 lutego 2012, wela2poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »