Jest to sezonowa wersja sałatki codziennej.Można ją podawać jako osobne danie lub, tak jak ja, jako dodatek do pieczonego drobiu.Polecam ją szczególnie osobom, które lubią słodko-kwaśno-słone połączenia :)Inspiracją był przepis z miesięcznika „Moje gotowanie” (Lipiec 2011).Składniki: (3-4 porcje)Sałatkamieszane sałaty (u mnie rukola i endywia)1/2 szklanki świeżych malin1 (około 200g) rolady z koziego sera1 mała cukinia – w postaci usmażonych/upieczonych plasterków (przepis tutaj)Sos malinowy1/2 szklanki świeżych malin3-5 łyżek oliwy1-2 łyżki soku z cytryny1-2 łyżeczki syropu z agawysól i pieprzWykonanie :Sałaty umyć, osuszyć i ułożyć na talerzach. Na sałatę położyć po kilka plasterków rolady z sera koziego, upieczonych/usmażonych cukinii oraz parę świeżych malin. (Uwaga: Dodatkowo można dodać np. pomidorki koktajlowe lub świeżego ogórka.)Przygotować sos. Maliny wraz z oliwą i sokiem z cytryny dokładnie zmiksować i przetrzeć przez sito, aby usunąć pestki z owoców. Sos doprawić do smaku syropem z agawy, solą i pieprzem.Sałatkę podawać polaną malinowym sosem, lub tak jak na zdjęciu z sosem w osobnym naczyniu.Smacznego :)