ßßß
Polecam Wam prosty przepis na smaczny dodatek do pasztetów, serów lub pieczonego drobiu.Jabłka duszone z ziołami będą smakowały wszystkim wielbicielom słodko-słonych smaków.Mniam :)Składniki: (4 porcje)1 średnie słodkie jabłko (u mnie odmiana Gala; jest słodka i nie rozpada się w czasie smażenia)1 łyżka soku z cytryny1 łyżeczka syropu z agawy1 łyżka posiekanego świeżego tymianku (ewentualnie rozmarynu)szczypta soli i pieprzu2 łyżki oliwy
Wykonanie:Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę (1×1 cm). Polać sokiem z cytryny i wymieszać.Na patelni rozgrzać oliwę, dodać jabłka i smażyć 3-5 minut, do czasu aż zrobią się lekko szkliste. Wymieszać z tymiankiem i syropem z agawy. Doprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu.Podawać na ciepło lub na zimno, jako dodatek do pasztetów, serów lub pieczonego drobiu.Smacznego :)
Na zdjęciach jabłka podane z łatwym i pysznym pasztetem z kaczki .