ßßß
Składniki:Filet z ryby-500 g (wykorzystałam filet z dorsza atlantyckiego)1 duża gałązka rozmarynu3 gałązki tymiankuSok z cytrynySól, pieprz3 łyżki oliwy z oliwekFolia aluminiowa
Przygotowanie:Rybę opłucz i osusz papierowym ręcznikiem po czym dopraw solą i pieprzem, a na sam koniec skrop sokiem z cytryny. Brytfankę, w której będziesz piec rybę wyłóż folią aluminiową tak aby została Ci znaczna część foli do zawinięcia ryby.Tak przygotowaną brytfankę polej dwoma łyżkami oliwy z oliwek. Ułóż na niej rybę, następnie zioła i polej pozostałą częścią oliwy. Wszystko zawiń i odstaw na 30 minut do 1 h do marynaty. Następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 º C i piecz około 25- 30 minut. Podawaj ze świeżymi ziemniakami.Inspiracja/ źródło przepisu: http://kolorowakuchniamagdy.blogspot.com/2013/07/dorsz-z-swiezym-rozmarynem-i-tymiankiem.html