Wykonanie

Przepis na to ciasto znalazlam kiedys na blogu Evenki .Zmodyfikowałam je troszeczkę a efekt był doskonały:)Polecam:)Składniki :Brownie-
spod100 g gorzkiej,(dobrej jakości),
czekolady2 łyżki
kakao115 g
masła1/2 szklanki
brązowego cukru2
jajka100 ml
mleka1 szklanka
makiSernik- góra2 opakowania
twarogu tłustego (250 dkg) u mnie Łowicki5 łyżek
cukru3
jajka1
cukier waniliowyPol szklanki
jogurtu (najlepiej kremowego greckiego)
Spod:Połamaną
czekoladę rozpuścić razem z
masłem w kąpieli
wodnej. Zmniejszyć ogień dodać
cukier,
mleko i zacząć ubijać,w trakcie ubijania dodać
jajka. Ubijać do momentu aż masa będzie gładka i lśniąca . Dodać
make i delikatnie wymieszać wszystko łyżka . Mase przelać do naoliwionej i posypanej
maka tortownicy(u mnie mała). Tortownice od zewnątrz można obłożyć folia do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Po tym czasie wyciągnąć z piecyka a temperaturę obniżyć do 160 stopni C.Przygotować masę serowa:
Ser zemleć, dodać
cukier,
jajka, ubić wszystko na gładką masę . Dodać
jogurt i wymieszać . Mase serowa wylać na upieczone ciasto
czekoladowe i wstawić ponownie do piekarnika.Piec przez ok.50 min.Ciasto nie urośnie za bardzo ani tez nie opadnie.Jak sprawdzić czy jest gotowe? Po upływie czasu pieczenia włożyć w środek patyczek i sprawdzić czy
ser jest ścięty . Ostudzić i wstawić do lodówki .Smacznego:)