Wykonanie
U naszych przyjaciół jedliśmy nie tylko przepyszny
chleb. Jedliśmy też tę oto szarlotkę. Była tak dobra, że ślinka cieknie nawet na samą myśl o niej. Do tego okazało się, że powstała na podstawie przepisu Agnieszki .

Nie
będę podawała Wam całego przepisu, bo nawet nie przyłożyłam ręki do upieczenia tego ciasta. Wiem jednak z dobrze poinformowanych źródeł, że
mąka użyta w tym konkretnym cieście to połączenie zwykłej pszennej i orkiszowej. Do tego
żurawina była duszona w soku z 2
pomarańczy, a następnie połączona z
jabłkami. Przyznajcie sami, to musiało smakować wybornie.O. dziękujemy jeszcze raz za te przemiłe i przesmaczne dni u Was.

Składniki:Kruszonka:250 g
mąki pszennej250 g
mąki orkiszowej150 g
cukru1 łyżeczka
cukru waniliowego1 łyżeczka
cynamonu1
jajko250 g miękkiego
masła50 g
migdałów bez skórki, posiekanychNadzienie:2 słoiki
musu jabłkowego (po 370 g każdy)1 łyżeczka skórki startej z
cytryny100 g
żurawinysok z 2
pomarańczy