Dawno nie robiłam kruszonki. Na przyjście mojej koleżanki postanowiłam przygotować wersję z bananami. Najbardziej posmakowała mojemu mężowi, jak dla mnie i mojej koleżanki odrobinkę za słodkie.Przepis na kruszonkę w oparciu o marcowy numer Delicious, spód owocowy jest ode mnie.Składniki:500 g bananów (3 - 4 duże)500 g jabłek100 g malin (dałam mrożone)1 łyżka mąki ziemniaczanejKruszonka:100 g masła75 g mąki pszennej pełnoziarnistej75 g płatków owsianych80 g cukru trzcinowegogarść orzechów włoskich posiekanychWykonanie:Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Przygotować naczynie żaroodporne.Mąkę wsypać do miski. Dodać zimne masło pokrojone w kostkę. Wyrobić palcami, aż powstanie kruszonka. Dodać płatki owsiane, cukier i posiekane orzechy. Wymieszać.Jabłka i banany pokroić i włożyć na naczynia. Dodać maliny. Posypać mąką ziemniaczaną i wymieszać. Owoce posypać przygotowaną kruszonką. Wstawić do piekarnika i piec około 40 minut, aż kruszonka będzie lekko brązowa.