Wykonanie
O rety, jakie to było pyszne! Z ciast najchętniej zjadam kruszonkę a mój dzisiejszy twór to właściwie sama kruszonka +
owoce. Myślę już o chwili kiedy
będę mogła zrobić sobie ten przysmak ponownie, myślę o lecie, kiedy to
owoców do zapiekania będzie pod dostatkiem i nie trzeba będzie korzystać z mrożonek... :-) I wiecie co? Nie
mogę się doczekać!
150g zimnego
masła200g
mąki pszennej50g
cukru2
jabłka200g
malin (mogą być mrożone)1.
Masło kroimy na kawałki, przekładamy do miski i wraz z
mąką i
cukrem zagniatamy na ciasto. Ciasto rozcieramy w dłoniach tworząc kruszonkę.2.
Jabłka ścieramy na dużych oczkach tarki, przekładamy do foremek wraz z
malinami. Posypujemy obficie kruszonką.3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut.