ßßß
 
            
         Składniki:500 g cukinii1 jajko1/2 szklanki bułki tartej1 łyżka startego parmezanu2 łyżki świeżej posiekanej miętysól, pieprzWykonanie:Cukinie umyć i zetrzeć ze skórka na tarce o dużych oczkach. Posolić i odstawić na sitku na 15-20 min., aż puści sok.Odcisnąć cukinię (Ainsley proponuje zawinięcie cukinii w ściereczkę i wyciśnięcie w ten sposób), dodać roztrzepane jajko, ser i bułkę tartą. Dokładnie wymieszać a gdy masa będzie jednolita, dodać miętę. Doprawić do smaku pieprzem, wymieszać. Gdyby ciasto było za rzadkie, można dodać odrobinę więcej bułki tartej.Smażyć na patelni z obu stron na złoty kolor. (Ja na mojej patelni smażyłam bez jakiegokolwiek tłuszczu)
Składniki:500 g cukinii1 jajko1/2 szklanki bułki tartej1 łyżka startego parmezanu2 łyżki świeżej posiekanej miętysól, pieprzWykonanie:Cukinie umyć i zetrzeć ze skórka na tarce o dużych oczkach. Posolić i odstawić na sitku na 15-20 min., aż puści sok.Odcisnąć cukinię (Ainsley proponuje zawinięcie cukinii w ściereczkę i wyciśnięcie w ten sposób), dodać roztrzepane jajko, ser i bułkę tartą. Dokładnie wymieszać a gdy masa będzie jednolita, dodać miętę. Doprawić do smaku pieprzem, wymieszać. Gdyby ciasto było za rzadkie, można dodać odrobinę więcej bułki tartej.Smażyć na patelni z obu stron na złoty kolor. (Ja na mojej patelni smażyłam bez jakiegokolwiek tłuszczu)