ßßß Cookit - przepis na Kokosowa kruszonka z rabarbarem

Kokosowa kruszonka z rabarbarem

nazwa

Wykonanie

Znowu uległam kuszeniu Beatki . Tym razem jednak tylko odnośnie połączenia smaków. Dlaczego tylko tak? Bo truskawki w cenie oszałamiającej jeszcze, a do tego znalazłam woreczek malin w zamrażalce. Powiem Wam tylko, że kokos sprawdził się w tej mieszance doskonale.
Składniki:
300 g rabarbaru
150 g malin lub truskawek (dałam mrożone maliny)
50 g cukru trzcinowego
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Kruszonka:
70 g mąki pszennej razowej
70 g wiórków koksowych
4 łyżki oliwy
30 g cukru trzcinowego
Wykonanie:
Rabarbar umyć i pokroić na małe kawałki (jeżeli mamy grube łodygi warto je przekroić wzdłuż). Maliny / truskawki opłukać (truskawki odszypułkować i pokroić na połówki lub ćwiartki). Rabarbar i maliny/truskawki wymieszać, dodać cukier i mąkę ziemniaczaną i ponownie wymieszać. Wyłożyć na dno naczynek do zapiekania. Przygotować kruszonkę. Mąkę, wiórki i cukier wymieszać. Dodać oliwę i ponownie wymieszać. Kruszonkę wyłożyć na owoce. Piec 20 minut w 200 stopniach (pilnować, żeby kruszonka się nie przypaliła).
/wydrukuj przepis/
Źródło:http://stokolorowkuchni.blox.pl/2011/05/Kokosowa-kruszona-z-rabarbarem.html