Znowu uległam kuszeniu Beatki . Tym razem jednak tylko odnośnie połączenia smaków. Dlaczego tylko tak? Bo truskawki w cenie oszałamiającej jeszcze, a do tego znalazłam woreczek malin w zamrażalce. Powiem Wam tylko, że kokos sprawdził się w tej mieszance doskonale.Składniki:300 g rabarbaru150 g malin lub truskawek (dałam mrożone maliny)50 g cukru trzcinowego2 łyżki mąki ziemniaczanejKruszonka:70 g mąki pszennej razowej70 g wiórków koksowych4 łyżki oliwy30 g cukru trzcinowegoWykonanie:Rabarbar umyć i pokroić na małe kawałki (jeżeli mamy grube łodygi warto je przekroić wzdłuż). Maliny / truskawki opłukać (truskawki odszypułkować i pokroić na połówki lub ćwiartki). Rabarbar i maliny/truskawki wymieszać, dodać cukier i mąkę ziemniaczaną i ponownie wymieszać. Wyłożyć na dno naczynek do zapiekania. Przygotować kruszonkę. Mąkę, wiórki i cukier wymieszać. Dodać oliwę i ponownie wymieszać. Kruszonkę wyłożyć na owoce. Piec 20 minut w 200 stopniach (pilnować, żeby kruszonka się nie przypaliła)./wydrukuj przepis/